7 tipuri de investii generatoare de venituri pasive
17/12/2019
Venitul pasiv este unul din telurile la care multi dintre noi aspira,Cu siguranta imaginea unui om de succes ce are timp pentru el si pentru familie, nu este stresat si este zambitor , dar care nu lucreaza zi de zi este atractiva pentru oricine.In realitate, un om de succes nu este acela ce are bani multi ci este acela ce face ceea ce il face fericit.
Vezi tu…
Exista in viata reala astfel de persoane, nu doar in filme sau reclame.
Tot ceea ce trebuie sa faci este sa fi disciplinat cu finantele tale si sa iti pui banii sa produca pentru tine.
Daca urmezi cateva reguli simple si iti doresti asta, crezi ca te poti bucura de „pensie” si la 40 de ani?
Raspunsul este clar DA!
Iti pot confirma ca personal am investit in ultimii 10-12 ani in toate cele 7 tipuri prezentate mai jos, de aceea nu este doar teorie ci este teorie aplicata.
Pentru a fi simplu de inteles pentru toti.
Venitul pasiv trebuie sa fie unul in care nu investesti mai mult de 30 de minute pe saptamana sau o activitate ce presupune obligatia ta de a fi prezent fizic.
Voi expune in continuare cele 7 tipuri de investitii generatoare de venituri pasive.
(ordinea este data de randamentele obtinute in medie de mine in ultimii 2 ani)
In cadrul articolelor viitoare, voi detalia fiecare dintre aceste categorii, avantaje si dezavantaje si sa investesti in acestea.
- Platforme de Crowdfunding sau Peer 2 Peer (aproximativ 13% anual in Euro)
- Fonduri Mutuale (aproximativ 10% in Lei) aici in schimb va trebui sa luati in calcul volatilitatea actiunilor cotate la BVB(Bursei de Valori Bucuresti) astfel conteaza foarte mult momentul exact in care vei face vanzarea unitatilor de fond.
- Actiuni listate la BVB (aproximativ 8-10% in Lei) poate creste sau scadea foarte mult in functie de momentul vanzarii sau cotarii lor, dar acestea au ca venit acordarea de dividende nu obligatoriu vanzarea lor.La acest punct in viitor vom detalia si posibilitatea de a investii in actiuni emise de firme ce nu sunt listate.
- Obligatiuni emise de companii si listate pe BVB (aproximativ 8-9% in Lei)
- Titluri de Stat emise de Statul Roman (aproximativ 4-5% in Lei)
- Imobile inchiriabile (aproximativ 4,5 % in Euro) venit din chirii nu din cresterea pretului
- Depozite bancare (aproximativ 1% in Lei)
Ce trebuie sa stii inainte de a investii in oricare dintre acestea?
Toate aceste 7 tipuri de investitii generatoare de venituri pasive au riscuri si beneficii foarte diferite.Iti recomand ca inainte de a face orice investitie, sa aloci timp in a te documenta despre fiecare dintre ele.
Sa iti creezi ulterior un plan de investitii ce trebuie sa tina cont de diversificare, durata sa si un calcul succint al rentabilitatii viitoare.
In urmatoarele articole o sa va pun la dispozitie metode de calcul si de analiza a beneficiilor si riscurilor, dar si un calculator ce va usureaza vizualizarea venitului viitor.
Pentru ca asa cum veti observa este foarte important este acest aspect, mai ales daca ne gandim la dobanda compusa „compound interest” procedura prin care profitul creste exponential.
Voi analiza in detaliu, fiecare dintre aceste 7 tipuri de investitii generatoare de venituri pasive in articolele urmatoare pentru a expune beneficiile si riscurile fiecaruia.
Succes si profit maxim!