Cheltuieli de care uiti intotdeauna cand faci bugetul

Reading Time: 2 minutes

buget_familieIn fiecare luna respecti bugetul pe care ti l-ai stabilit atunci cand ai luat salariul, dar se pare ca tot nu te incadrezi corect in bani. Daca n-a crescut chiria sau ai mai mult de plata la intretinere, atunci probabil ai uitat sa incluzi in buget cateva cheltuieli lunare. Iti dam cateva exemple.

Cheltuielile cu masina – ai trecut rata la masina, dar ai omis asigurarile, reparatiile sau chiar spalarile.

Activitatile copilor – ai notat in tabel abonamentul la inot sau la karate, dar ai trecut si slapii, adidasii sau alte obiecte care se pot uza repede?

Cheltuielile pentru animalele de companie – mancarea pentru pisica, lesa pentru catel, litiera, oase de plastic, mingiute etc.

Haine – aceasta categorie este cea mai ignorata si da cel mai tare calculele peste cap, mai ales daca ai copii in crestere care au nevoie des de alte haine.

Pantofi – aceeasi poveste ca in cazul hainelor.

Cadouri – daca ai copiii mici, aniversarile apar de niciunde, asa ca e bine sa fii pregatit. Ori aloci o anumita suma pe luna, ori profiti de reduceri si iti faci un stoc de cadouri frumoase.

Iesitul la restaurant – daca nu ai trecut inca asta in buget, ar fi cazul sa o faci. Ai fi surprins sa vezi cati bani arunci pe mesele de la restaurant, pe shaorma mancata pe fuga sau pe mancarea comandata acasa.

Costurile pentru diferentele de temperatura – vara te bucuri ca nu mai platesti asa mult la caldura, in schimb pornesti aparatul de aer conditionat, care o sa-ti scoata o suma frumusica din buzunar.

Platile anuale – acestea reprezinta o alta cheltuiala ignorata tocmai pentru ca trebuie facute o singura data pe an. Trece-le in buget intr-o anumita luna, ca sa nu mai ai surprize.

Vizite la coafor, cosmetica – toata familia are nevoie de o tunsoare din cand in cand, la care se mai adauga pentru unii si vopsea, tratamente cosmetice sau epilat. Ar fi bine sa tii cont si de ele.

Vizitele oaspetilor – in perioadele de vacanta (Craciun, Paste, vara) s-ar putea sa primesti in vizita prieteni sau rude care sa-si petreaca la tine trei, patru zile sau chiar o saptamana. Desi pare mult prea pragmatic, trebuie sa tii cont si de aceste cheltuieli, caci se aduna. Trebuie sa speli haine mai des, se consuma mai multa apa, luminile se aprind mai des.

Cheltuieli medicale – chiar daca medicul de familie iti da trimiteri oriunde ai nevoie, tot trebuie sa iti cumperi medicamentele sau sa faci vreo analiza care nu este compensata de stat.

Aniversari – in lunile in care impliniti anii, prevedeti si un buget pentru fiecare petrecere in parte, pentru fiecare membru al familiei.

Cheltuielile pentru scoala – de regula acestea trebuie trecute in casuta lunii septembrie, dar nu se stie ce cerinte mai pot avea profesorii sau ce nevoi poate avea copilul. Aloca o suma doar in caz de nevoie.

Nu uita ca daca ai depasit bugetul, poti oricand sa apelezi la ExtraSimplu.ro. Obtii o suma de pana la 2.000 de lei in doar cateva ore, cu o copie dupa buletin si o copie dupa extrasul de cont.

Share and Enjoy !

Shares